Inspired by a mission

Een beter milieu begint bij liefde voor mens, dier & en onze planeet. Op deze 3 pijlers is ons brand gebouwd. Frenky Lewis steunt Stichting House of Animals en we dragen 10% van onze winst af aan dierenwelzijn. Onze producten worden gemaakt door mensen met een beperking op onze sociale werkplaats. Voor deze mensen is werk hun sociale leven en plezier. Onze verpakking en een deel van onze producten is gerecycled en uiteraard verzenden we CO2-neutraal. Vanaf 2024 gebruiken wij enkel nog gerecyclede materialen.

We gebruiken geen dierlijke materialen en onze productie is vrij van kinderarbeid en andere misstanden.

 

Duurzaamheid

Wij denken bij duurzaamheid niet alleen aan CO2-emissies, maar aan een duurzaam leven voor mens en dier.  Vanuit deze holistische benadering maken wij al onze keuzes.  Het productieproces moet zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom produceren wij lokaal.  Het moet ook bijdragen aan het geluk van mensen.  Dus niet alleen vrij van slavernij of kinderarbeid, maar wij willen een positief verschil maken. Zie hoofdstuk ”onze sociale werkplaats” voor meer informatie.  Wij gebruiken geen dierlijke materialen, maar onze riemen zijn wel getest op honden. Ze waren direct verkocht! Voor onze verpakkingen gebruiken we enkel gerecycled papier en karton. Wij leveren uw riem CO2-neutraal af bij u aan de deur. Wij leveren nylon riemen, omdat deze vuilafstotend zijn en een hondenleven meegaan.  Een aantal van onze lijnen zijn al gemaakt van gerecycled materiaal. Wij streven ernaar om in 2024 zoveel mogelijk producten van gerecycled materiaal te maken. Mocht u niet overgaan tot een aankoop dan hopen wij dat u een donatie wilt doen bij het verlaten van de website.

 – The butterfly effect starts with you –

    – Let’s change the way we buy –

Dierzaamheid zit in ons Dna

Helaas hebben niet alle honden het zo goed getroffen als uw viervoetige ere gezinslid.  600 miljoen zwerfhonden wereldwijd dragen pijnlijke ziektes en lijden honger. Reizen naar landen als Nepal, India, maar ook Oost- en zuid Europa hebben laten zien dat de honden waar wij zo van houden het heel zwaar hebben. Dit heeft ons gemotiveerd om ons te committeren aan het helpen van zwerfhonden in Europa. We beginnen met het leed te verzachten door ze te voeden. En wie weet wat we in de toekomst kunnen doen om het probleem op te lossen. Met uw hulp kunnen we een eerste stapje nemen.

 Nederland is het enige land ter wereld dat zwerfhond vrij is. Daar mogen we trots op zijn. Maar ook hier vinden ook misstanden plaats. Illegale puppy handel, dierenmishandeling en hondengevechten vinden helaas op grote schaal plaats in ons kleine kikkerlandje. Wij willen een actieve bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem door 10% van onze winst te doneren aan Stichting House of Animals. Ook willen we bijdragen aan meer bewustzijn. Lees onze blogs voor meer informatie!

HoA puppy's duurzame hondenriem

–  Feed a dog – Change a life –

– Meer dan 100 honden gevoerd –

Onze sociale werkplaats

Voor mensen met een verstandelijke of emotionele handicap is het erg moeilijk om deel te nemen aan onze maatschappij. In een sociale werkplaats kunnen deze mensen zich ontplooien, vriendschappen en zelfs relaties opbouwen. Ze kunnen hier gelukkig zijn en zelfvoldoening ervaren. 

Inclusiviteit betekent dat ieder door de samenleving wordt geaccepteerd en er in volle omvang aan kan deelnemen. Bij een gebrek aan maatschappelijke acceptatie voorziet een sociale werkplaats in deze behoefte. 

Doordat output niet het enige is wat telt bij Frenky Lewis, hebben wij meer aandacht voor elke individuele lijn. Het is voor ons niet alleen een product, maar ook een manier om weer te integreren op de arbeidsmarkt. Daarom is meer aandacht voor elke lijn dan waar dan ook.

Frenky Lewis sociale werkplaats