Een eerbetoon aan de band tussen mens en hond

Over Frenky Lewis

Ons verhaal is een eerbetoon aan de band tussen mens en hond. Deze begon 50.000 jaar geleden en is anno 2023 sterker dan ooit. Gevoed door liefde voor dier, mens en honden in het bijzonder. Geïnspireerd door reizen naar Nepal, India en andere windstreken. Met nieuwe perspectieven en ervaringen is Frenky Lewis geboren.  Wij zijn er voor de hondenliefhebber en de honden die het minder hebben getroffen dan uw trouwe viervoeter.

Wij zijn een modebewust dogwear brand voor hondeneigenaren die van hoogwaardige kwaliteit als design houden. We zijn outdoor, urban, chique en eigentijds. We zijn een modeaccessoire en functionele lijn tegelijk. 

Opgericht in 2022. Bij elke beslissing die we nemen wegen we het belang van mens, dier en milieu zorgvuldig af. 

Over mij

Voor mij begon de band met honden al op jonge leeftijd. Ik was 3 en besprong elke hond! Dus moest ik al snel een tuigje om, want mijn moeder vond dit niet veilig. 

”Een hondje”  stond elk jaar 1,2 & 3 op mijn verjaardagslijst, maar kwam er nooit. Ik woonde met mijn moeder op een klein flatje en wij konden een hondje niet bekostigen. Daarbij draaide mijn moeder dubbele uren op werk, dus hoe moesten we het beestje onderhouden? 

Frenky Lewis staat voor alle hondjes die ik vroeger uitliet of aaide en knuffelde in het voorbij gaan.  Voor de oppashondjes alle asielhondjes heb ik bezocht.

Frenky Lewis staat voor liefde en zorg voor alle honden. 

Frenky Lewis over ons
Frenky Lewis eerlijkheid duurt het langst

Eerlijk duurt het langst

Wij hebben de overtuiging dat duurzame producten, verpakkingen en duurzame arbeid in Europa het potentieel hebben om de impact van consumeren positief te veranderen. Door goed zicht te houden op het productieproces kunnen wij garanderen dat deze vrij is van kinderarbeid of moderne slavernij. 

Door duurzame producten & verpakkingen te gebruiken minimaliseren wij onze impact op het klimaat. Wij leveren een positieve bijdrage op het welzijn van dieren door 10% van onze winst te doneren aan Stichting House of Animals. Hiermee willen wij zoveel mogelijk zwerfhonden voorzien van een maaltijd. Een deel van onze lijnen is gemaakt van gerecycled materiaal. Van 2024 zijn al onze lijnen gemaakt van gerecycled materiaal.

In de media

Onze duurzame inspanningen zijn onlangs beloond met de Anido Sustainability Award. Frenky Lewis won de vakprijs in de categorie Natural & Sustainable en daar zijn we trots op! 

Ook werden we onlangs geïnterviewd door brancheorganisatie Dibevo. Benieuwd naar alle media aandacht? 

Frenky Lewis in Dibevo vakblad
Dibevo vakblad 2-2024

ANIDO SUSTAINABILITY AWARD

Onze duurzame inspanningen zijn beloond met de Anido Sustainability Award. Frenky Lewis is verkozen tot meest duurzame bedrijf in de branche en daar zijn we trots op! Meer weten? Bekijk de uitslag van de Anido awards 2024.